Aparate apnee

Apneea in somn de tip obstructiv este o afectiune caracterizata prin pauze respiratorii in timpul somnului, care se repeta frecvent fiind cauzate de colapsul tesutului moale din caile respiratorii care obstrueaza tractul respirator, implicit intrarea oxigenului in plamani.

Acest sindrom daca este lasat netratat, implica efecte semnificative chiar dramatice asupra sanatatii tale, din cauza somnolentei pe parcusului zilei care se poate reflecta in neatentie in munca, lipsa energiei si morbiditatea aparatului cardiovascular ducand chiar la deces.

Tratamentul apneei in somn consta in utilizarea unui aparat special destinat introducerii prin intermediul unei masti faciale sau nazale a aerului din camera in caile respiratorii atunci cand dormim. Cele doua functii ale aparatului CPAP "presiune pozitiva continua in caile respiratorii" si APAP "presiune pozitiva automata in caile respiratorii" presupun introducerea aerului in mod continuu pe parcusul somnului sau doar cand aparatul detecteaza oprirea respiratiei.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password